Over het Berrefonds

Over het Berrefonds

Het Berrefonds De vzw het Berrefonds ontstond 12 jaar geleden en wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden die geconfronteerd worden met het verlies van een kind.

Ze zijn uitgegroeid tot een toegankelijke organisatie die kan terugvallen op de steun en hulp van een heleboel partners en vrijwilligers en zo elke dag het verschil probeert te maken voor ouders, grootouders, familie, vrienden en zorgverleners bij het grootst denkbare verlies. Ze geven een stem aan deze ouders en willen het maatschappelijk taboe doorbreken en het verlies van een kind samen bespreekbaar maken.

Hun talrijke initiatieven zoals de Koesterkoffer, het lotgenotencontact, het delen van expertise rond het rouwproces en hun vele vrijwilligers zorgen ervoor dat zowel de ouders als hun sociale netwerk bij hen steun op maat kunnen vinden.

tekst

Studio Boog x het Berrefonds

Omdat Studio Boog ontstond met het maken van regenboogjes, willen we blijven bijdragen aan de symboliek van Regenboogkindjes en ouders steunen die te maken kregen met het verlies van een kindje. Daarom steunt iedereen die bij Studio Boog iets koopt de vzw. Het Berrefonds.

Lees meer over de visie & missie van Studio Boog in ons verhaal.